Skip to content

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max

    Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max: Η Νέα Εποχή στην Κορυφή της Κινητής Τεχνολογίας

    Στις 12 Σεπτεμβρίου 2023, η Apple ανακοίνωσε τα νέα της αριστουργήματα, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, που υπόσχονται να επαναπροσδιορίσουν τα όρια της κινητής τεχνολογίας. Η εταιρία παρουσίασε αυτά τα κινητά ως τα ισχυρότερα και ανθεκτικότερα iPhone που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, και όπως φαίνεται, δεν υπερβάλλει.

    Ανθεκτικότητα και Υλικά

    Το πρώτο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτών των νέων μοντέλων είναι η χρήση του τιτανίου στην κατασκευή τους. Αυτό το υλικό τύπου Grade 5 τιτανίου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε και στο Mars Rover της NASA, καθιστά τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max ελαφρύτερα και ανθεκτικότερα από ποτέ. Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα διαθέτουν τα λεπτότερα πλαίσια οθόνης που έχουμε δει σε ένα iPhone.

    Το Πρωτοποριακό Action Button

    Ένα ακόμη καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι το customizable Action button που αντικαθιστά τον παλαιό διακόπτη σίγασης που γνωρίζαμε. Το νέο αυτό κουμπί μας επιτρέπει να αλληλεπιδράμε και να ελέγχουμε το κινητό μας με διαφορετικούς τρόπους, προσφέροντας διαφορετική απτική ανάδραση ανάλογα με τις λειτουργίες που του αναθέτουμε.

    Ισχυρή Επεξεργαστική Ισχύς

    Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max ενσωματώνουν το νέο A17 Pro chip, έναν επεξεργαστή που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την επεξεργαστική ισχύ των iPhone. Με τη μετάβαση στην αρχιτεκτονική 3nm, αυτός ο επεξεργαστής φέρνει 19 δισεκατομμύρια τρανζίστορ και μια Pro επιπέδου GPU, η οποία αποτελεί την ισχυρότερη που έχει κατασκευάσει ποτέ η Apple. Αυτό είναι εμφανές από το εντυπωσιακό demo που παρουσίασε η Apple, το οποίο περιλάμβανε παιχνίδια όπως το Resident Evil 4 Remake, το Resident Evil Village, και το επερχόμενο The Division: Resurgence. Ακόμη και το Assassin’s Creed Mirage θα τρέχει ομαλά στα iPhone 15 Pro σε μια έκδοση που θα κυκλοφορήσει το 2024.

    Η Νέα GPU και οι Κάμερες

    Η νέα GPU των iPhone 15 Pro έρχεται με νέα shader αρχιτεκτονική που έχει σχεδιαστεί από τους μηχανικούς της Apple, αποτελώντας το μεγαλύτερο redesign στην ιστορία των Apple GPUs. Αυτή η νέα GPU διαθέτει έξι πυρήνες και προσφέρει έως και 20% υψηλότερη απόδοση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, υποστηρίζονται νέα rendering χαρακτηριστικά, όπως το mesh shading και το ray tracing, ενώ η Apple παρουσιάζει και τον δικό της upscaling αλγόριθμο, τον MetalFX.

    Το ανανεωμένο σύστημα κάμερών των Pro μοντέλων έρχεται με 7 διαφορετικούς φακούς, και όλες οι κάμερες έχουν βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι η προσθήκη διάφορων φακών και τηλεφακών που επιτρέπουν τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο σε διάφορες εστιακές αποστάσεις, κάνοντας τα αυθεντικά εργαλεία επαγγελματικής φωτογραφίας.

    Σύνδεση και Αποθήκευση

    Η προσθήκη μιας USB 3.0 Type-C θύρας επιτρέπει την γρήγορη μεταφορά δεδομένων και την καταγραφή βίντεο ProRes στα 4Κ 60fps σε εξωτερικούς δίσκους, κάτι που θα ενθουσιάσει τους επαγγελματίες της βιντεοπαραγωγής.

    Το iPhone 15 Pro ως Κινηματογραφική Μηχανή

    Το iPhone 15 Pro αποτελεί το πρώτο smartphone που υποστηρίζει το στάνταρ grading “ACES” της Ακαδημίας Κινηματογράφου, και μπορεί να καταγράφει Spatial βίντεο για το Apple Vision Pro. Επιπλέον, η ενσωματωμένη μπαταρία υπόσχεται αυξημένη διάρκεια ζωής, ενώ τα κινητά έρχονται προεγκατεστημένα με το iOS 17.

    Διαθεσιμότητα και Τιμές

    Τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από τις 12 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα καταστήματα από τις 22 Σεπτεμβρίου. Και τα δύο μοντέλα διατίθενται στις ίδιες τιμές με τα προηγούμενα μοντέλα, ξεκινώντας από τα $999 για το iPhone 15 Pro και $1199 για το iPhone 15 Pro Max. Το φθηνότερο Pro Max μοντέλο έχει πλέον 256GB χωρητικότητα, κάνοντας το πιο προσιτό από ποτέ.