Skip to content

Ποια είναι η καλύτερη σόμπα χαλαζία !

Κάθε χειμώνα ψάχνουμε οικονομικές λύσεις σχετικά με την θέρμανση του σπιτιού μας. Πολλά σπίτια πλέον δεν επιλέγουν πλέον λόγο κόστους το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο ή ακόμα και τα κλιματιστηκά για θέρμανση και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις. Η σόμπα χαλαζία αποτελεί μια από τις καλύτερες και κλασσικές λύσεις και είναι ένας εναλλακτικός αποδοτικός τρόπος θέρμανσης. Είναι πρώτη επιλογή στην λίστα τα τελευταία χρόνια για αυτούς που ψάχνουν να αγοράσουν κάτι οικονομικό, αποτελεσματικό και μικρό σε όγκο.

Πρόκειται για σόμπες που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα και θερμαίνουν μέσω ακτινοβολίας συνήθως μικρούς χώρους. Το χαρακτηριστικό με το οποίο συχνά αναγνωρίζονται οι σόμπες χαλαζία ή οι σόμπες αλογόνου, είναι οι λάμπες που εκπέμουν το γνώριμο πορτοκαλί φως και το πλέγμα που συνήθως τις περιβάλλει για λόγους ασφάλειας.

Οι σόμπες χαλαζία είναι θερμαντικά σώματα που προσφέρουν θέρμανση με ακτινοβολία. Η θέρμανση με ακτινοβολία χρησιμοποιεί υπέρυθρα κύματα για να θερμάνει τις επιφάνειες των αντικειμένων. Όλα τα αντικείμενα εκπέμπουν και απορροφούν υπέρυθρη θερμότητα, η οποία είναι μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος με συχνότητα κάτω από το ορατό φως. Η λογική λειτουργίας πάνω στην οποία βασίζονται οι σόμπες χαλαζία είναι πως η υπέρυθρη θερμότητα απορροφάται άμεσα από τους ανθρώπους και τα αντικείμενα κοντά στη θερμάστρα, και πολύ λίγη θερμότητα απορροφάται από τον αέρα. Το βασικό πλεονέκτημά τους είναι πως είναι σχετικά φορητές και δεν παρουσιάζουν δυσκολίες κατά την εγκατάσταση σε έναν χώρο που θέλουμε να θερμάνουμε άμεσα.

Γιατί μία σόμπα χαλαζία είναι καλή επιλογή για την θέρμανση του χώρου;

  1. Το κόστος αγοράς της σόμπας χαλαζία είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλους τρόπους θέρμανσης.
    2.Οι λάμπες της σόμπας χαλαζία είναι πιο ανθεκτικές και ο φωτισμός τους δεν είναι κουραστικός για τα μάτια.
    3.Είναι ένας οικονομικός τρόπος θέρμανσης για εσάς που θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς έχετε την δυνατότητα να καθορίζεται κάθε πότε και για πόση ώρα θα χρησιμοποιηθεί.
    4.Είναι μικρή σε μέγεθος και ελαφριά με αποτέλεσμα να χωράει σε κάθε γωνία του σπιτιού και να μεταφέρεται πολύ εύκολα εκεί που χρειάζεται η θέρμανση.
    5.Είναι αθόρυβη, μπορεί ακόμη και να κοιμηθεί κάποιος ενώ βρίσκεται στον ίδιο χώρο, χωρίς κανέναν ενοχλητικό ήχο.
    6.Είναι ασφαλείς καθώς όλες πλέον έχουν ασφάλεια πυρκαγιάς και αν πέσει κάτω σβήνει από μόνη της.
    7.Μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση της θερμότητας που θα παράγει ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  2. Η σόμπα χαλαζία ζεσταίνει τον χώρο στον οποίο τοποθετείται γρήγορα και αποτελεσματικά.